TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az ámokfutó. Illusztrált vers [Reprint]

: Az ámokfutó. Illusztrált vers [Reprint]

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Múzsák Közművelődési Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Vers Német nyelv

Nyelv:

Magyar, Német

Terjedelem:

60 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963564177x

tartalom:

"E kötet értéke nemcsak "ismeretlenségében" rejlik. Az Ámokfutó verssorai kitűnően jellemzik Déry írói-költői magatartását is, dadaizmusának (amelybe a legkülönbözőbb avantgarde irányok elképzelései keverednek) sajátos, egyéni jellegét. Amely ugyan vágyik arra, hogy kimondja a természet s ösztöneink lázas és vak erőinek káoszát, ugyanakkor azonban nem tud lemondani arról a hitéről sem, "hogy az embereket új, szebb rendbe lehet vezetni". E racionalitással és társadalmi jobbratöréssel párosuló lázadó hév, amelyek távoli párhuzamát talán George Grosz művészetében lehet megjelölni, alakítja ki Az ámokfutó sajátos formanyelvét is. A költő lapkivágatokkal "illusztrál", mint Max Ernst vagy Kurt Schwitters, ám azoknak nem csupán dekoratív szerepet szán: egyfajta filmszerű háttérként és megjelenítésként társítja szövegeinek logikai vázához. (Hogy tudatosan választott illusztratív szerepről van szó, azt nemcsak az alcím, de a magyar és a német változat képanyagának összevetése önmagában is bizonyíthatja.)"

leírás:

Déry Tibor eredeti kéziratának hasonmása. Német nyelven is. A könyv mérete: 24 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!