TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az élő Kosztolányi

: Az élő Kosztolányi

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Officina

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Officina Könyvtár

Terjedelem:

95 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Mindenről írtam már - panaszkodott kedvesen Kosztolányi a feleségének. - Nem tudsz olyan dolgot említeni, amelyről ne írtam volna. Kosztolányi pedig azért panaszolta boldogságát, - hisz boldognak vallotta magát, hogy ír és írhat - mert tudta, hogy az írás teher, ha még olyan édes teher is: felelősség. Nem földi fórumok, még csak nem is a legmagasabb morál törvényszéke előtt, hanem felelősség önmagával szemben. Mint riportert küldte ki magát a személyekhez, történésekhez, sőt a fogalmakhoz is - és elvárta, hogy híven számoljon be arról, amit tapasztalt. Mert ez a beszámolás elszámolás is. Elszámolás a talentumról. Szemedben éles fény legyen a részvét - utasította magát önmagával szembeni könyörtelenségre még az érzelmességben is.[...] Kosztolányinak munkatársai voltak a szavak. Műveit ketten írták, ő és a magyar nyelv. Egy-egy szókép, sőt egy szó, egy különös rím sokszor elcsábította. Meggyőződésem, hogy Kosztolányinak számos sora készült utólag s a rím kedvéért. De ő jobban tiszteli ezt a játékot. Mert mennél csillogóbb az ihletadó ékítmény, annál fontosabb mondanivaló végére illeszti, annál jobban alárendeli az értelemnek, hogy végül is a szikrázó rímek a sorok végén magátólértődő természetességgel jelennek meg s az az érzésünk, hogy prózában sem tudnók ezeket más szavakkal behelyettesíteni.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!