TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az eltűnt személyiség nyomában

: Az eltűnt személyiség nyomában

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

477 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A szerző önmagáról: Ritka alkalom, hogy a kritikus egy nyúlfarknyi borítólap erejéig önmagáról írhat kritikát. Vagy tán mégis az az igazság, hogy minden másról írott kritika, tanulmány, esszé végül is magunkról szól, Másfél évtizede már, hogy írásaimmal renszeresen jelentkezem lapokban, folyóiratokban, könyvek utószavaival, tanulmánygyűjteményekben és monográfiák ívein. Mindig álöltözetben: mások munkáinak ürügyén. Jelent meg könyvem Henry Fieldingről - ez a XVIII. század regényirodalmának óriását idézte. Írtam Thackeray-ről, továbbkutatva a regény izgalmas, formátlannak rémlő formáját. Kiadtam egy útikönyvet tanulmányhőseim hazájáról, Angliáról. S most tanulmányaimat tereltem rendbe. Némelyikét az íróasztalfiók őrizte egy gyűjtő-kötet kiváltságos alkalmára; mások kevésbé hozzáférhető folyóiratok lapjain bújtak meg. Úgy érzem tehát: először jelennek meg ebben a kötetben. Eddig a tárgyat, a témát képviselték, amiről megszólaltak. Az írót akit bemutattak. Most és így, egy csokorban a szerzőjükkel is. Amikor túlnéz sémái határán és olvasmányai nyomába indulva megkeresi önmagát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!