TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az ember mélye. Írások Kertész Imréről a Múlt és Jövőben

Az ember mélye. Írások Kertész Imréről a Múlt és Jövőben

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Múlt és Jövő Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Judaika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

167 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639171891

tartalom:

˝Kertész Imre Nobel-díja a legnagyobb esemény és legméltánylóbb elismerés, amely a magyar irodalom és szellem teljesítményét valaha is érte. A díj - jel: Európa végre - ha két emberöltőnyire eltávolodva is Auschwitz epicentrumtól - felfogta, mivé csúcsosodott ki modern történelme. E rettenetes tapasztalat érvényre juttatását, feldolgozását: a gyászmunkát és a kultúrába emelést nem a magyar kultúra végezte el. A Múlt és Jövő című folyóirat akár fel is menthetné magát az önkritika vagy az önvád alól - de mi haszna lenne ennek? Inkább kevéske hitelünket, mára történelmivé objektiválódott egykori figyelmünket (ez persze nem ütött át ugyanazon az elfojtásmunkán, amely Kertész Imrét sem engedte hazájában érvényesülni) arra fordítjuk - a Múlt és Jövőben 12 év alatt Kertész Imréről összegyűlt írásokat ebben az antológiában összegyűjtve -, hogy nyomatékosítsuk: ne örüljünk e díjnak könnyen, hanem küzdjünk meg vele akkor is, ha nehéz lesz "jól kijönni belőle"...˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!