TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az igazi Csinszka. Dokumentumriport

: Az igazi Csinszka. Dokumentumriport

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magvető zsebkönyvtár

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Révbe érkezés, csendes megpihenés volt-e Ady Endre számára Csinszkával kötött házassága? Valamennyien így tanultuk, s így itélkezik irodalomtörténetírásunk is a házasságról. Robotos Imre jól vagy kevéssé ismert dokumentumok alapján ellenkező következtetésre jut! Érdekfeszítő nyomozással deríti ki, hogy Ady rosszul választott, amikor nőül vette az erdélyi dzsentricsaládból származó Boncza Bertát. Sem érzelmileg, sem gondolatilag nem lehetett egymáshoz sok közük. S mi köze lehet a házasságnak Ady költészetéhez, e költészet utolsó korszakához? Ez talán a legizgalmasabb, irodalomtörténeti kihatású kérdés, amelyre választ kapunk Robotos Imre munkájából. Képrombolás? Bizonyára. Szükségtelen képrombolás? Aligha. Szükségtelen-e lerombolni a hamis kegyelet kulisszáit? Menthető-e az igazság takargatása? Robotos Imre éles fényt vet Ady utolsó korszakának eseménytörténetére. Nem lehetetlen, hogy könyve nyomán jelentősen módosul Adyról és főként Csinszkáról alkotott képünk...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!