TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az írók és a hatalom

: Az írók és a hatalom

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

1956-os Intézet

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

481 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630474786

tartalom:

Eufórikus, gondterhes napok és keserves évek krónikája ez a könyv, mely 1956. október 23-ától a hatvanas évek elejéig vizsgálja az ÍRÓK ÉS A HATALOM közötti kapcsolatot. Sokat olvashattunk már arról, mi volt a magyar írók szerepe 1956 előkészítésében, de az írók forradalom alatti és utáni tevékenysége mind ez idáig javarészt feltáratlan. A monográfia első fejezetei bemutatják az írók részvételét a forradalomban és az ellenállásban, valamint nyomon követik a velük szembeni hatalmi magatartás változásait. A második rész az írókat sújtó megtorlással foglalkozik. Külön fejezetek szólnak a börtönbe kerültekről, a négy íróper- közül kiemelve Déry Tibor és társai perét. A zárófejezetek arra a kérdésre keresik a választ, hogy mi késztette az írókat a hatalom kényszerű elfogadására, illetve, hogy a hatalom miképpen egyezkedett velük.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!