TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Az orosz szimbolizmus természetrajza

: Az orosz szimbolizmus természetrajza

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Oroszország története Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630555336

tartalom:

Az orosz szimbolizmusról, sőt általában a szimbolizmustól az avantgard törékvésekig ívelő irodalmi-művészeti irányzatok oroszországi történetéről viszonylag keveset tudunk. Ez a mű az első magyar nyelvű összefoglaló a témáról. A könyv, tehát lényeges szakmai szükségletet elégít ki s emellett, élvezete stílusával az orosz,kultúra iránt mélyebben érdeklődő közönség figyelmére is számot tarthat. Tényanyaga imponáló, a szerző bőséges apparátussal dolgozik. Érdeme, hogy elsőként kísérli meg az orosz szimbolizmus és naturalizmus, szimbolizmus és realizmus, szimbolizmus és romantika azonosságainak, illetve elkülönítő jegyeinek összevetését. Különösén értékesek és érdekesek az orosz szimbolizmus legjobb képviselőiről, Merezskovszkijról_és Brjuszovról Belijről és Blokról adott portrék. Miközben a szerző tudományos munkát, írt; egyetlen pillanatra sem téveszti szem elől az olvasót, az igényes, tényekre és gondolatokra szomjas művelt embert.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!