TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Batsányi János poétai munkái [Reprint]

: Batsányi János poétai munkái [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl., mell.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632076729

tartalom:

Batsányi János' poétai munkáji-nak 1834-ben készült kéziratát, amelynek hasonmás kiadását e kötetben veszik kézbe a magyar könyvbarátok, az MTA Kézirattára őrzi. E kötet létrejötte és kiadástörténete több vonatkozásban is figyelemre méltó. A költő csaknem fél századon át készült verseinek kiadására, körülményei azonban mindig megakadályozták ezt. A kötet előkészítésének nagyon is fordulatos - sokáig teljesen homályba veszett - odisszeája a XVIII-XIX. század fordulójának megismeréséhez igen fontos adalékokat szolgáltat. A könyv végleges formába öntésének, kinyomtatásának és fogadtatásának körülményeit - főként Batsányi aprólékos feljegyzéseinek segítségével - igen részletesen rekonstruálni lehet: ily módon a magyar könyvkiadás története is megbecsülendő adalékokkal bővülhet. Az idevágó kutatás eredményei megtalálhatók a Batsányi-művek kritikai kiadásának jegyzeteiben (Keresztury-Tarnay: Batsányi János összes művei. Akadémiai Kiadó; főként az első és negyedik kötet idevágó jegyzetei fontosak). A most elkészült fakszimile kiadás alkalmából megkísérlem a kötet történetét, ezt a fordulatos-izgalmas filológiai kalandregényt legalább főbb vonásaiban felvázolni.

leírás:

Az 1835-ös kéziratának reprintje. Melléklet: Keresztury Dezső Batsányi János költői munkáinak kiadástörténete.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!