TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Bori Imre huszonöt tanulmánya. A XX.századi magyar irodalomról

: Bori Imre huszonöt tanulmánya. A XX.századi magyar irodalomról

Kiadás:

Újvidék, 1984

Kiadó:

Fórum Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

594 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Több mint három évtizede van jelen irodalmunkban Bori Imre. Most, hogy életének ötvenötödik évét tapossa, kötetünkkel - a huszonötödik Bori-könyvvel - áttekintést adunk munkásságáról. Ez a huszonöt írás azonban nemcsak Bori Imre irodalomtörténészi munkáját szemlélteti, hanem elénk tárja a XX. századi magyar irodalom kereszt-és hosszmetszetét is. Adytól Mészöly Miklósig, a lírától a drámáig, klasszikusoktól az élő, ma is alkotó írókig terjed Bori Imrének az érdeklődési köre. Szereti meglátni, fölfedezni az újat, mindazt, amire mások nem figyeltek fel, ami azonban az irodalom megújulásút, továbblépését jelenti. Bori Imre huszonötödik könyve összefoglalása a szerző irodalomtörténet-írói tevékenységének, nézeteinek, szempontjainak összegezése, a XX. századi magyar irodalom legkiemelkedőbb jelenségeinek vizsgálata és megvilágítása, egy kritikus és irodalomtörténész három évtizedes tiszteletreméltó munkásságán sokatmondó dokumentuma."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!