TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Bulgakov

: Bulgakov

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Orosz irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

395 p., 4 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632818504

tartalom:

"Ligyija Janovszkaja igen nehéz feladatra vállalkozot, amikor az első Bulgakov-monográfiát megírta. A hányatott sorsú orvos-író életének még számos részlete nincs felderítve, dokumentálva. Janovszkaja sorra járta Bulgakov ismerőseit, rokonait, meglátogatta első és második feleségét, a színészeket, rendezőket, pályatársait, akik még emlékeztek színes, izgalmas egyéniségére. Könyvében első ízben szerepelnek ritka adatok, kézirat- és emlékezésszövegek, amelyek felidézik a szovjet állam első évtizedeinek ismételhetetlen hangulatát, irodalmi és színházi életét. Janovszkaja kimutatja a bonyolult összefüggéseket Bulgakov személyes sorsa és művei között; szinte sorról sorra kutatja végig A Mester és Margarita gondolati és tárgyi forrásait. Könyve mindenki számára érdekes és fontos, akit vonzanak az irodalom és személy szerint Bulgakov "titkai", bonyolultabb összefüggései."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!