TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Cselekvő színház. Kritikák, esszék, tanulmányok

: Cselekvő színház. Kritikák, esszék, tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

478 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632710258

tartalom:

A színikritikus napról napra, hétről hétre fogalmazza meg véleményét előadásokról, színészekről, rendezőkről. Néha összefoglal egy-egy évadot, fölismerni vél irányzatokat, de ilyenkor is mozaikokból rakja össze a képet. Tíz-tizenöt év alatt a mozaikképnek illenék összeállnia. Napi kritikákból, vitacikkekből, hosszabb tanulmányokból. A közhelyként használt szólás — „Verba volant, scripta manent” - a színházban így módosul: a színpadi szó elröpül, a kritikus írás megmarad. A színibíráló jogtalan előnyt élvez: amit egyszer leírt, az visszavonhatatlanul hozzátapad az előadáshoz, anélkül, hogy az utókor ellenőrizni tudná hitelességét. A színházi előadásokról szóló írások összegyűjtését ennélfogva csak saját konzekvenciájuk hitelesítheti. Az alkalmi publikációkból kihámozható színházi szemlélet.
A válogatásnál erre igyekeztem ügyelni. Néhány kimaradt bekezdés visszaállításán kívül nem változtattam a cikkeken, vállalom őket mint véleményem — esetleg tévedéseim — dokumentumait. Bizonyos meggondolásból elhagytam az új magyar drámák bemutatóiról szóló bírálatokat: úgy éreztem, itt igazságtalan lenne a „szemelgetés”, azaz egyes művek kiemelése a folyamatból.
 

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!