TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Dante a középkor és a renaissance között

Dante a középkor és a renaissance között

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Olasz irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

669 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

E tanulmánykötet, amelyet magyar és olasz kutatók írtak, hozzájárulás az egész világ tisztelgő megemlékezéséhez Dante Alighieri születése 700. évfordulóján.
A reformkor s az 1848-49-es szabadságharc, majd Arany János Magyarországa és Babits Mihály méltó Dante-hagyományt bízott ránk örökségül, Olyan valóságos képet, amely megerősítette bennünk Engels híres szavait Dantéról, mint a középkor utolsó és az újkor első költőjéről. A Dante-irodalom eddigi eredményeinek ismeretében e kötet szerzőinek feladata mindenekelőtt az volt, hogy közelebbről meghatározzák Dante történelmi helyzetét a középkor legvégén és a renaissance kapujában, a feudalizmus és a feltörő olasz városok küzdelmei közepette. A kötetben található új eredmények megvilágítják Dante humanitás-eszményének jellegét, forrásait és történeti összefüggéseit, szimbolikus kifejezésmódját. Alapvetően újat ad a kötet Dante itáliai és magyarországi útját illetően is nemcsak adatokban, hanem a társadalmi tényezők mély elemzésével is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!