TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Edward Albee drámái

: Edward Albee drámái

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Filológiai Füzetek

Terjedelem:

193 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630562766

tartalom:

˝Ez az első olyan mű, amely Edward Albee teljes életművét tárgyalja. Nemcsak azokat a drámákat, amelyeknek már nagy irodalma van (Mese az Állatkertről, Bessie Smith halála, A homokláda, Az Amerikai Álom, Nem félünk a farkastól, Csöpp Alicia, Kényes egyensúly, Mindent a kertbe!), hanem azokat a darabokat is, amelyeket ritkábban elemez a kritika és az irodalomtörténet (Fam és Yam, A szomorú kávéház balladája, Malcolm, Doboz és Idézetek Mao Ce-tung elnöktől, Befejeztetett, Tengertánc, Hányféleképpen, A figyelem és A Dubuque-i Hölgy). Gspann Veronika szakadatlan párhuzamok hosszú sorával jelöli ki Albee helyét a megelőző és egykorú európai és amerikai dráma koordináta-rendszerében. Albee-nak nemcsak O'Neillhoz, Williamshez, Millerhez, Kopithoz való viszonyáról beszél, rokonítja Ibsennel, Csehovval, Pirandellóval, Strindberggel, az expresszionistákkal, Beckett-tel, Pinterrel, lonescóval és még számos más drámaíróval.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!