TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Egy költői életmű gyökerei. Komját Aladár verseinek keletkezéstörténete

: Egy költői életmű gyökerei. Komját Aladár verseinek keletkezéstörténete

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Komját Irén egészen fiatalon, még mint diákot ismerte meg Komját Aladárt. Egy házban laktak. Felesége és harcostársa lett, vele élte át Komját Aladár legnagyobb sorsdöntő élményét, a tizenkilences Tanácsköztársaságot, majd a bukást, veszélyt, az emigrációt. Bolognában szülte meg első gyermeküket, akit Komját csak hónapokkal később láthatott először, mert az olasz munkásság mozgalmainak elfojtásakor nemcsak a mozgalom vezetőit, hanem a vörös emigránsokat is lecsukták. Németország, Svájc, Párizs - az emigránsok élete folytonos vándorlás, menekülés - kiváltképpen ekkor, a fasizmus megerősödésének és járványos kiterjeszkedésének évtizedében. Komját Irén emlékezés- és tanulmánykötetében néhány vers köré építette ezeknek az éveknek a történetét; egy-egy vers kapcsán mondja el mind a nemzetközi munkásmozgalom eseményeit - melynek egyébként maga Komját Aladár is tevékeny résztvevője volt, mint a III. Internacionálé ideológiai lapjának, az Inprekorr-nak (később Rundschau) egyik szerkesztője -, mind saját életük apróbb-nagyobb fordulatait, eseményeit. Olyan költőről, aki - mint Komját Aladár - költészetét és életét egyazon cél szolgálatába állította, s akinek versei mindig arról szóltak, ami a megírás pillanatában mint gyakorlat és politika érdekelte, nem is alkothatunk képet másként, csakis az élet és a munkásság tiszta, szoros összefonódottságában.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!