TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Élmény és gondolat

: Élmény és gondolat

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Pedagógia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

411 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632706846

tartalom:

"A könyv Baránszky-Jób Lászlónak, az ismert pedagógusnak és esztétának a válogatott irodalomtörténeti tanulmányait és cikkeit tartalmazza a líráról, a prózáról és a drámáról. A dolgozatok, melyek mindegyike egy-egy költő, illetve író munkásságához kapcsolódik (Berzsenyi, Tömörkény, Krúdy, Móricz, Kosztolányi és mások), egy átlagon felüli felkészültségű, és érveit mindenki számára világosan kifejtő intellektusra vallanak, aki az irodalmat nemcsak érteni-szeretni, hanem egyénien átélni is képes invenciózusan és eredetien. A tanulmányok sok új és érdekes esztétikai aspektusra hívják fel a figyelmet, számos jól kamatoztatható megállapítást nyújtanak (például Babits és Kassák stíleklekticizmusáról, a novella esztétikai, axiológiai és műfajtipológiai tulajdonságairól, líránk formanyelvéről, Berzsenyi "titkáról") - melyek további termékeny elemzésre késztethetnek, adhatnak alkalmat."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!