TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Emlékeim

: Emlékeim

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Orosz irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

449 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631418057

tartalom:

˝Életem akkor kezdődött, amikor Mandelstammal találkoztam˝ - vallja Nagyezsda Mandelstam, a tragikusan elpusztult kitűnő költő özvegye, akire a sors száműzetést, bujkálást, örökös rettegést mért, mégis túlélő lehetett, mert tudta, hogy küldetése van, meg kell őriznie egy nagyszerű költői életművet, tanúskodnia kell a hazug történelem- és irodalomkönyvek ellenében. Az 1969-ben született Emlékeim világsikert aratott. Nagyezsda Mandelstam ˝elfogult˝ krónikája egyike a leghitelesebb tudósításoknak arról a korról, mely minden eszközzel azon volt, hogy legfőbb ellenségét, a független értelmiséget elpusztítsa, melynek tehetségei vagy behódoltak a hatalomnak, vagy homokba dugták a fejüket, vagy nyomorogtak, de nem törtek meg. Gorkij, Alekszej Tolsztoj, Paszternak, Anna Ahmatova és Mandelstam sorsa és életműve ebből a szempontból is rendkívül tanulságos.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!