TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Én Kassák Lajos vagyok

: Én Kassák Lajos vagyok

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632117611

tartalom:

"Kevés olyan életmű van a magyar irodalom legújabb kori történetében, mely mindig a szüntelen viták kereszttüzében állt volna, mint Kassák Lajosé, a szocialista és avantgárd költőé, az önéletrajzi prózájával sok vihart kavaró regényíróé és a művészettörténeti jelentőségű konstruktivista festőé. Ferenczi László irodalomtörténész jelentős feladatra vállalkozott, amikor e kötethez összeválogatta, azokat a korabeli cikkeket, bírálatokat és kritikákat, melyek Kassák egy-egy művéről, verseskötetéről szóltak, olykor egymásnak homlokegyenesen ellentétes megállapításokat tartalmazva. Csaknem teljes egészében közli például a Nyugatban zajlott híres Babits-Kassák vitát, mely az avantgárd költészet iránt érdeklődőknek ma is meglepetésekkel szolgálhat. József Attila, Lukács György vagy éppen Révai József és mások véleményének is érdekes irodalomtörténeti tanulságai vannak. A szerző arra törekedett, hogy e változatos kép alapján az olvasó valóban hiteles képet alkothasson magának e különösen nagy utakat bejárt magyar íróról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!