TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Eötvös József

: Eötvös József

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Eötvös József Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

232 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637338039

tartalom:

˝József a tizenkilencedik századi magyar reformmozgalmak kiemelkedő alakja. Író, költő, reformpolitikus, nemzetközileg értékelt politikai gondolkodó, a magyar közoktatási rendszer megalapítója. Pályafutása során társadalmi, politikai, alkotmányos, közoktatási reformok kezdeményezője, a nemzetiségi kérdés elismert szaktekintélye, politikai elméletek szerzője, melyek európai érdeklődést és elismerést eredményeztek. Gondolatai, elmélkedése Magyarország európai kapcsolatait, közművelődését, tudományos fejlődését fejezik ki és azok közé sorolják, akik európai hagyományaink megőrzésére és fejlesztésére törekedtek. Eötvös József tudományos megítélése jelenleg is vitatott. Bődy Pál, több évtizedes kutatás alapján, a források széleskörű hasznosításával ábrázolja Eötvös József pályafutását. Kiemelt figyelemmel értékeli Eötvös reformkori gondolatait és szerepét, a forradalom után kifejtett politikai eszméit, a nemzetiségi kérdés rendezésére vonatkozó javaslatait, a művelődés és közoktatás területén végzett megalapozott teljesítményét. A tanulmány olyan képet alkot Eötvös Józsefről, mely tudományosan megalapozott, azonban új megvilágításba helyezi a magyar felemelkedés és művelődés egyik legnagyobb gondolkodóját és alkotóját.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!