TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Epigrammák és xéniák

: Epigrammák és xéniák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Exodus

Kategóriák:

Irodalomtörténet Német irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

151 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Sok évvel ezelőtt, amikor egy súlyosabb betegség hosszabb időre ágyhoz kötött, magam szórakoztatására Goethe epigrammáit, xéniáit fordítgattam. Felvittem vagy háromszázig. S hogy nemrég újra kezembe akadt ez a magyarított kis Goethe-antológiám, kedvem kerekedett kiegészíteni. Terjedelemre Goethe nem-klasszikus versformájú epigramma-költészetének csaknem teljes egészét adom itt; úgyszólván csak azokat a darabokat mellőztem, amelyek merőben kori és helyi jellegűek vagy pedig verstechnikai s részben egyéb okokból nem voltak alkalmasak műfordítói megoldásra. Mindenkép a "művelt közönség" elé valók ezek a kis Goethe-művek. Nem egyszer meglepetve tapasztaltam, hogy még jó Goethe-ismerők is milyen felületesen lapozgatták át ezeket a nagyon figyelembe veendő versikéket. Pedig a világbölcs, az emberiségnevelő legnagyobb németnek igen-igen lelkéhez nőtt írásai voltak ezek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!