TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Esti följegyzések. Egy évad a balkáni pokolból

: Esti följegyzések. Egy évad a balkáni pokolból

Kiadás:

Újvidék, 1993

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Politika Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"E csaknem negyven írás nem egyszerű lapszéli jegyzet, alkalomszerű följegyzés - ennél jóval több; miként azt maga a szerző egy helyütt írja: "följegyezni e gyötrelmes időszerű tárgyra vonatkozó gondolataimat, önismeretem és orientációm egyetlen releváns formáját jelenti˝. A ˝tárgy˝ pedig: a délszláv nemzetek ˝gyilkos egymásnak feszülése˝, a polgárháború s mindaz, ami ezzel jár: a hátország, a hinterland sivár és félelemmel terhes valósága, abszurditása, tehát az a léthelyzet, amelynek szorításában élnünk ˝adatott˝. Ezt a lövészárkok által behatárolt életteret reflektálja följegyzéseiben a létében megalázott kisebbségi író, fogódzót, nyomjelzőt keresve ˝a mélységes, feneketlen éjszakában˝, amelyben ˝alattomos gépfegyverek˝ dördülnek el itt is, ott is. Fogódzót pedig - mi sem természetesebb, íróról lévén szó - régebbi és újabb kori rokon lelkű írók szolgáltatnak műveikkel.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!