TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Észjárások és formák. Elemzések és kritikák újabb prózánkról 1978-1984

: Észjárások és formák. Elemzések és kritikák újabb prózánkról 1978-1984

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Korona Nova

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

220 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639128023

tartalom:

˝Ez a könyv tizenöt elemzést és kritikát foglal magába a mai magyar prózáról. 1978 és 1984 között íródtak, néhány kivételtől eltekintve folyóiratokban jelentek meg. A kritikaíráson kívül az egyetemi oktatásban, A mai magyar próza című, több éve tartó kollégiumom keretei között végzett elemzések tanulságait is felhasználtam a kötet megírásakor. E helyen szeretnék külön köszönetet mondani mindazoknak az egyetemi hallgatóknak, tanítványaimnak, akikkel közösen és kölcsönös gondolati impulzusok révén közelítettük meg ezt a témakört. E pedagógiai tapasztalat és élmény nélkül bizonnyal monologikusabb szemléletet tükrözne ez a könyv. A kötet - remélt - logikájának, egységének kialakítását megkönnyítette a belső tényeknek a kronologikus sorrenddel való körülbelüli egybeesése. Prózánk megújulásának gyökerei, véleményem szerint, az itt legidősebb Ottlik Géza Iskola a határon-jának megjelenése körül keresendők, míg a fordulatot legélesebben kifejező Esterházy Péter történetesen itt a legfiatalabb író. Ez a tény és a kötetbe osztás azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy kettőjük között egyenes vonalú történeti mozgás volna; ilyen természetű linearitás, tudjuk, nem létezik..˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!