TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Eszmei áramlatok és politika Szenci Molnár Albert életművében

: Eszmei áramlatok és politika Szenci Molnár Albert életművében

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Humanizmus és Reformáció

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630533863

tartalom:

"Irodalomtörténetírásunk Szenci Molnár Albertet a magyar késő reneszánsz egyik legnagyobb alakjaként tartja számon, kiemelve, hogy sok vonatkozásban a reformáció irodalmi kezdeményezéseinek beteljesítője és sikerre vivője volt: összegző s egyben elindító is. Mindeddig hiányzott a protestantizmus keretén belül kibontakozó korabeli mozgalmak és ideológiai irányzatok Molnár Albertre gyakorolt hatásának rendszeres vizsgálata. A szerző azt tűzte ki célul, hogy megvizsgálja és áttekintse Szenci Molnárnak a Németországba menekült protestánsokhoz fűződő kapcsolatát, a XVII. század eleji magyarországi politikai eseményekre reagáló munkáit, a harmincéves háború diplomáciájában vállalt szerepét, valamint az irénizmus és az újsztoicizmus hatását szellemi fejlődésére. Az áttekintést a fenti kérdéskörökben szóba kerülő, eddig kevéssé elemzett Molnár Albert-fordítások stilisztikai vizsgálata teszi teljessé, mely adalékul szolgál a magyar késő reneszánsz próza sajátosságainak jobb megismeréséhez is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!