TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Eszmék és emlékek

: Eszmék és emlékek

Kiadás:

Budapest, 1889

Kiadó:

Ifj. Nagel Ottó Könyvkereskedése

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Eszmék és Emlékek! E szerény czím alatt bocsátjuk közre egy korán elhunyt tehetséges fiatal irónőnek : Gonda Béláné szül. Nagy Irma asszonynak a ˝Fővárosi Lapok˝, ˝Nemzet˝, ˝Pesti Napló˝ s ˝Ország-Világ˝ hasábjain megjelent irodalmi dolgozatait nevelésügyi czikkeit és úti tárczáit, kiegészítve egy önálló, eddig sehol meg nem jelent igen érdekes tanulmánynyal Racine színműveiről. Egy fenkölt lelkű, nagy műveltségű és kiváló szellemű nő lelki világa tükröződik vissza e művekben, melyeknek nem az írás-vágy, de a nemes ideálok után való hivatott törekvés, az ügy igaz szeretete, az alkotni, javítni, teremteni vágyó lélek magasztos ihlete adott lételt. Megérdemlik azért e különben igénytelen szellemi alkotások, hogy így összegyűjtve, újból és tartósabban érvényesülhessenek s egyszersmind megőrizzék áldott emlékezetét annak a nemes léleknek, mely bár éveken át élet-halál küzdelmet vívott az emésztő kórral, nem szűnt meg lelkesülni, nem szűnt meg munkálkodni egy magasztos ideál: a női műveltség érdekében...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!