TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Európai költők antológiája

Európai költők antológiája

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1946

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Irodalomtörténet Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Magyar és idegen költők vannak ebben az antológiában. A békevágy és szabadságvágy, két hű és igaz múzsa sugallta verseiket. Fellázadt lelkiismeretüknek engedtek írás közben s azoknak a lelkiismeretére fellebbeznek, akik irtóznak a vérontástól s szeretik a szabadságot. Akik sose vállaltak pártrabságot és sose adták magukat testvérgyilkosságra. Egyetlen világnézeti uszító sincs köztük. Ragaszkodtunk a független költőhöz, a mindenki dalosához, az árva emberhez az örök embertelenségben. Különösen három korszakból válogathattunk: a renaissanceból, a tizenkilencedik század első feléből s századunk három évtizedéből. Nem mult ez véletlenen. A középkor költője a végtelen szabadságra és a végtelen békére gondolt: a földöntúlira; a mindennapi szenvedés szava ritkán maradt írásban. Ami fennmaradt, például a Roman de la Rose takácsdala, nem illik ebbe az antológiába, mely lehetőleg csak teljes verseket ad. Ritka a középkorral rokon barokk kor hangja is, de nem annyira, hogy a századok közt ívelő költői híd teljesen beszakadjon. Annál bővebben buzog a renaissance kor, mely a középkori terménygazdálkodást földúlva, pár évtized alatt milliókat taszított az országútra, erdőbe s a zsoldos seregbe, ama kor idegenlégiójába. Kiapadhatatlan költői forrás a francia forradalom utáni századforduló is, mikor az ember lángoló igénnyel és tiszta szívvel hozzálát a földi lét megszépítéséhez s szent haraggal tör e jólét történelmi koloncaira. Harmadik forrásunkra, századunk első három évtizedére - akárcsak a Nobel-díjas Roger Martin du Gard korfestő regényciklusára - a háború vörös szárnya vet árnyékot. Hadviselt nagy költők megrendítő vallomásával végződik a gyűjtemény.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!