TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Feljegyzések és levelek a Nyugatról

Feljegyzések és levelek a Nyugatról

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Új Magyar Múzeum

Terjedelem:

546 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

96305088

tartalom:

"A dokumentumkötet a Nyugat egyik első szerkesztőjének, Fenyő Miksának visszaemlékezéseit tartalmazza. Lebilincselően érdekes olvasmány, mely beavat a Nyugat megalakulásának előzményeibe, és elsődleges, forrásértékű dokumentumokat közöl szerkesztőiről és jelentős munkatársairól: Osvát Ernőről, Ignotusról, Ady Endréről, Babits Mihályról, Móricz Zsigmondról, Illyés Gyuláról, Nagy Lajosról és másokról. Az emlékezéseket szerencsésen egészíti ki az a levélgyűjtemény, melyet Fenyőhöz, illetve a Nyugat szerkesztőségéhez írtak. Száznál több ismeretlen Ady-levél vet új fényt Ady és a Nyugat kapcsolatára. Számos levél került elő, melyet Kaffka Margit, Ignotus, Balázs' Béla, Csáth Géza, Elek Artur, Tersánszky Józsi Jenő, Szabó Dezső, Szomory Dezső írt. Igen érdekes az a levélcsokor, mely a Nyugatban Tóth Wanda néven szereplő fiatal elbeszélőtől származik; ez az író családja előtt álnevekkel leplezte irodalmi ambícióit. A levelezés egésze Fenyő Miksa elveszettnek hitt kéziratgyűjteményéből való, mely most kerül először a nyilvánosság elé. A bevezetőben Vezér Erzsébet elsőként vázolja fel Fenyő Miksa írói és szerkesztői pályáját."

leírás:

Borító nélkül.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!