TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Fogságban 1949-1956

: Fogságban 1949-1956

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Cserépfalvi

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar történelem Ötvenhat Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637990992

tartalom:

""Számtalan barátomnak és ismerősömnek tartozom hálával, amiért osztoztak életem e könyvben szereplő szakaszának eseményeiben, s azért, hogy megörökíthettem őket. Azokról az ismeretlen emberekről sem feledkezem meg, akik kiállottak mellettem azokban az időkben, amikor a magyar hatóságok úgy határoztak, hogy élve kell elrohadnom a börtönben.."" - olvashatjuk a magyar irodalom és kultúra legendás alakjának, Ignotus Pálnak Rákosiék börtönéről írott naplójában. A londoni száműzetésből visszatérő Ignotust a kommunista rezsim "haladéktalanul" bíróság elé állította, és ismert emigráns társaival, például Pálóczy-Horváth Györggyel együtt, koholt vádak alapján hosszú börtönbüntetésre ítélte. Bírósági tárgyalásáról, majd börtönéveiről számol be érdekfeszítően megírt, dokumentumértékű naplójegyzeteiben, amelyek méltán kaphatnak helyet Szász Béla immár legendás visszaemlékezései mellett."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!