TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Folklór és irodalom

Folklór és irodalom

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Folklór a magyar művelődéstörténetben

Terjedelem:

440 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630583119

tartalom:

"Az MTA Néprajzi Kutatóintézete új sorozatot indít: Folklór a magyar művelődéstörténetben címmel. A folkloristák, a népköltészettel foglalkozó kutatók más tudományszakok képviselőivel együtt keresik a választ: hol a helye, mi a szerepe, jelentősége és milyen a hatása a folklórnak a magyar művelődéstörténetben, mi a viszony a folklór és más művészeti ágak között? A sorozat első kötete az irodalmárokkal közösen tartott konferencia anyagát tartalmazza. A tanácskozás résztvevői a szóbeliség és az írásbeliség kérdéseivel foglalkoztak, mi a folklór és mi az irodalom, mi a kapcsolat a kettő között? Vizsgálták, hogy mit jelent, ha valamely irodalmi alkotás népköltészeti eredetre vezethető vissza vagy abból merít ösztönzést, vagy mélyszerkezete arra utal vissza? Hogyan alakul a népköltészeti szöveg az irodalomban, hogyan jellemezhető a folklórjelenségek leírása a (szép)irodalomban? Hogyan kapcsolható össze az intertextualitás folklór és irodalom együttes vizsgálatában? Végleges válaszok nem adhatók ezekre a kérdésekre, de érvényesnek fogadhatjuk el azt a felfogást, hogy a két területet nem egymással szembeállítva, hanem egymás folytatásaként, kiegészítéseként célszerű vizsgálni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!