TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Folklór és közösség

: Folklór és közösség

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Széphalom Könyvműhely

Kategóriák:

Irodalomtörténet Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639028142

tartalom:

"A szerző a magyar folklórkutatás egyik eredeti egyénisége és tanulmányai mindig valami újat hoznak. Ezek sorából kiemelkedik a Toldiról írt tanulmánya, amely a magyar irodalom e klasszikusának újszerű elemzése. A mitikus szerkezet és a folklór párhuzamok újszerű megvilágításba helyezik Arany művét és a nemzeti kultúrában betöltött szerepét. A tanulmányok többek között foglalkoznak a népi elbeszélés és az emlékezet működésének törvényszerűségeivel - egy Tolsztoj novella felidézése kapcsán - a "Koró és a kismadár" típusú láncmesék szerkezetének tanulságaival. A mindennapi élet folklór jelenségeit több tanulmányban is érinti a szerző, érdekesek a megállapításai a hímzett falvédők "élet-világáról" és elemzi a tovább küldendő úgynevezett lánclevelek jelentését is. A kötet írásainak üzenete röviden, hogy a hagyományok, a folklór ismerete és használata, ha nem is tudunk róla, a közösség önazonosság tudatának erősítését szolgálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!