TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Forma és világkép. Verstani tanulmányok

: Forma és világkép. Verstani tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

329 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631517195

tartalom:

"Még ma is sokan tekintenek úgy a poétikára és ezen belül a verstanra, mint száraz tényhalmazra, meddő szabályrendszerek felsorolására - írja Szilágyi Péter. - Önmagában nézve valóban közömbösnek tűnik, hogy egy jambikus sor tíz vagy tizenegy szótagos, hogy az alkájoszi strófa első és harmadik üteme csak spondeus lehet - vagy miért kellene például ismernünk a stanza klasszikus rímvariációit? A kérdés azonban nem ilyen egyszerű. Mert ha a verset esztétikai egészként nézzük, akkor nyilvánvaló, hogy a formai elemek tudatos értelmezése esetén gazdagabban, teljesebben tárul elénk a mű-alkotás." Tanulmányaiban Szilágyi Péter a forma (kivált a ritmika) és a költői világkép összefüggéseit kutatja. A kötet első ciklusában - Ady verseléséről --a pályakép és egy-egy kötet ritmikai sajátosságait tárgyalja, többek között kimutatja a költő szabadverseinek jellegzetességeit...˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!