TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Goethe Faustja. Tanulmányok

, : Goethe Faustja. Tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1888

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MTA könyvtár

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A Goethe Faustjára vonatkozó magyarázatok általában két főcsoportra oszlanak. Az egyikbe tartozik a német munkák legnagyobb része: ezekben a nagy mű „alapeszméje” a fődolog. Ezt keresi minden egyes kutató, mégpedig többnyire vagy valamely kész philosophiai rendszer segélyével vagy saját okoskodása alapján, de minél kevésbé magában a Goethe tragédiájában... Minthogy egészen biztosan tudjuk hogy a Faust nem fakadt, sem egészében, sem minden egyes részletében, egy világos alapeszméből mely a költőnek kezdettől fogva szeme előtt lebegett volna, természetesen nem is osztozhatunk többé e dogmatikus magyarázatokban...
A Faust-magyarázók második csoportja nem indul ki alapeszméből, bár természetesen a legtöbb magyarázó, fejtegetései fonalán végre ily alapeszméhez jut. E másik párt, számolva a kétségbevonhatatlan tényekkel, évek hosszú során át, egy tapasztalatokban és élményekben rendkívül gazdag élet folyamán keletkezett alkotásnak veszi Goethe tragédiáját.
Boyesen sem az egyik, sem a másik pártnak nem híve; ő a művelt olvasót akarja a nagy munkába bevezetni, és a tragédia összefüggésének és szerkezetének megértését megkönnyíteni. Boysen a Faustot mint műremeket tekinti és kifejti szépségeit és sajátságait.

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!