TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Gyulai Pál emlékbeszédei

: Gyulai Pál emlékbeszédei

Kiadás:

Budapest, 1890

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Emlékbeszédei kétfélék: egyrészt személyekkel, másrészt nagyfontosságú elméleti kérdéssel foglalkozók. Beszédeinek mindkét típusa becses, irodalomtörténeti jelentőségük azonban főként az elsőknek van. Ezekben portré- és pályaképminiatűröket rajzol ( pl. Eötvös Józsefről, Báró Kemény Zsigmondról, Toldy Ferencről, Kriza Jánosról), az emlékbeszédek őelőtte két legfontosabb elemét, a pátoszt és a retorikus pózt egyszer s mindenkorra száműzve. Bár mindegyikben kor- és pályatársairól beszél, akiknek életútja már java egészében a szeme előtt pergett le, hőseit elfogultság nélkül, tárgyilagosan mutatja be. Emlékbeszédeinek legfőbb jellemzője a gondolati igényesség, nyelvi bájuk soha nem öncélú. Egyazon koncepció szülöttei: kellő sorrendbe rakva a 19. század magyar irodalmának csaknem vázlatát adják.

Állapot:

közepes

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!