TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Hatalom és szerep. Gyulai Pál, az ember

: Hatalom és szerep. Gyulai Pál, az ember

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638033053

tartalom:

˝A szerző érdeklődésének középpontjában mindvégig Gyulai Pál maradt. A róla készülő nagy monográfia - amelyből eddig csak részletek láttak napvilágot - könyv formájában itt olvasható része csupán az első, ámde legfontosabb fejezete, mert ebben fejti ki a szerző azt a felfogását, amellyel a nagy kritikus egész életművét magyarázza. Beke Albert könyvének legfőbb újdonsága abban áll, hogy Gyulai személyiségének vizsgálata során a szokásos irodalomtudományi módszerek mellett erőteljesen alkalmazza a lélektani elemzés eszköztárát is. A szerző figyelme elsősorban Gyulai személyiségének a vizsgálatára irányul, és e tekintetben olyan megállapításokra jut, amelyek az eddigi kutatásokban teljesen ismeretlenek voltak. Beke Albert könyve tulajdonképpen karriertörténet, tulajdonképpen a "hatalomba való belenövés" egyik módozatáról van szó. Arról, amely az elmúlt évtizedekben Magyarországon sokak számára jelentett sajátos lelki-magatartási-személyiségmegvalósítási problémát. Nem kétséges, a karrierteremtés minden időkben az emberi személyiség legnagyobb próbatevésének számított, számít és fog számítani.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!