TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Hatvany Lajos levelei

, : Hatvany Lajos levelei

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

513 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631529290

tartalom:

Hatvany Lajos nemcsak regényíró, színpadi szerző, kritikus, irodalomtörténész volt, hanem irodalomszervező és -pártoló is, írók, színészek barátja: korának igen sok jelentős művészével állt kapcsolatban, főként magyarokkal persze, de németekkel, franciákkal, angolokkal is. Hosszú élete során Hatvany Lajos századunk olyan kiemelkedő egyéniségével levelezett, mint Ady Endre, József Attila, Babits Mihály, Krúdy Gyula, Kosztolányi Dezső, Lesznai Anna, Szép Ernő, Heltai Jenő, Németh László, Móricz Zsigmond, Gyulai Pál, Ignotus, Tersánszky Józsi Jenő, Thomas Mann, Gerhart Hauptmann, Jászai Mari, Bajor Gizi és sokan mások. Gyűjteményünk bő válogatást ad ezekből a levelekből, amelyek részint személyes jellegűek, részint fontos irodalom- és művelődéstörténeti adalékokkal szolgálnak: egyfelől egy különös ember életének története, másfelől a kor irodalmi, politikai, társadalmi viszonyai bontakoznak ki belőlük.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!