TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Haza s emberiség. A magyar irodalom 1815-1830

: Haza s emberiség. A magyar irodalom 1815-1830

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Irodalom Korszakai

Terjedelem:

322 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632813049

tartalom:

"Az ismert, kitűnő kutató irodalmunk első aranykorának, a reformkornak előzményeit, készülődését s kezdeti fölívelését foglalja össze. Fenyő felvázolja a korszak társadalmi és politikai viszonyait, az eszmetörténeti kutatások eredményeit kamatoztatva foglalkozik liberalizmus, nacionalizmus, romantika, népiesség stb. európai, közép-kelet-európai s magyar fejleményeivel, irodalomszociológiai szempontú képet fest a modern, polgáriasult irodalmi élet, valamint a sajtó kialakulásáról, bemutatja a nemzeti színjátszás megteremtésére tett jelentős kísérleteket, a vándorszínészet nagy korszakát s az ún. románirodalom elterjedése kapcsán körvonalazza az olvasóközönség megszületését hazánkban. Az irodalmi portré hagyományát a műelemző iskolák szemléletével fölfrissítve bemutatja Katona József, Fáy András, Kisfaludy Károly, Kölcsey Ferenc és Vörösmarty Mihály életútját és pályaképét. A kötetet a magyar irodalom-történetírás és kritika kialakulásának vázlata zárja, függelékében pedig bőséges könyvészeti tájékoztató igazítja el a könyvészeti tájékoztató igazítja el a részletkérdések és tágabb összefüggések iránt egyaránt érdeklődő olvasót."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!