TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Horatius, Vergilius és Maecenas

: Horatius, Vergilius és Maecenas

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Klasszika-filológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Apollo Könyvtár

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630580594

tartalom:

˝Rimóczi-Hamar Márta kötete a római irodalom fénykorának alapvető problémáját: Horatius, Vergilius és Maecenas egymáshoz és Augustushoz való viszonyát világítja meg a modern irodalomtudomány módszereivel, és e viszonynak drámaian dinamikus új képét rajzolja meg. Kezdetben Maecenas és írói köre Augustusban látta azt a politikai személyiséget, aki a békét, a rendet és a jólétet meg fogja teremteni. Augustus azonban egyre inkább korlátozta az írói kifejezés szabadságát, amelynek gyakorlása a bizalmatlanság és megfélemlítés légkörében végül csak egy rejtett nyelvi és mitológiai kódrendszer keretében volt lehetséges. A monográfia megrázó képet rajzol Maecenas és Horatius utolsó korszakáról, amelyben Maecenas már csak a sok halálos ítélettől igyekezett visszatartani Augustust, Horatius pedig azzal próbálta támogatni őt, hogy ódáinak a princeps utasítására megírt IV. könyvében, amelyben Maecenasnak és Vergiliusnak már egyetlen verset sem szentelhetett, rejtetten mégis felidézte azok emlékét, akik barátai voltak és jót tettek vele. Rimóczi-Hamar Márta munkája új szemléletével és új módszereivel értékesen gazdagítja a módszertanilag és szemléletileg világszerte megújuló római irodalomtörténetet.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!