TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Huszadik századi művészportrék

: Huszadik századi művészportrék

Kiadás:

Budapest; Újvidék, 1969

Kiadó:

A & A Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

323 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A neves jugoszláviai műtörténész és esztéta gondolatgazdag esszégyűjteményét adjuk magyar nyelven az olvasóknak. A sokoldalú, képzőművészetben és irodalomban egyaránt járatos szerző korunk írói, festői és szobrászai közül kiválasztott néhány különösen jelentős alakot, akiknek életműve nagy szereper játszott a modem művészet és irodalom sajátosan új arculatának kialakításában. Bihalji-Merin a jellegzetesen huszadik századi gondolkodásmód és szemlélet megszületését és annak művészi megjelenését kívánja tetten érni. Ha végigolvassuk a szellemes tanulmányokat, az első pillantásra szeszélyesnek tűnő válogatásban, rájövünk, hogy a szerző szenvedélyesen keresi a kulcsot az újat alkotó és kihatásukban új utakat nyitó eredeti egyéniségek megértéséhez, Találó elemzései, remek asszociációi, tömör összegezései valóban segítenek is bennünket, hogy megértsük és megszeressük századunk művészetének olyan merész, újítóit, mint például Joyce, Kafka, Beckett, Picasso, Mondrian, Kandinszkij, Lee és Moore.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!