TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Identitás - szélzúgásban

: Identitás - szélzúgásban

Kiadás:

Komárno, 1993

Kiadó:

Komáromi Lapok

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Nem hisszük, hogy a magyar irodalomnak (a magyar kultúrának) volna egy titkos, de fölismerhető programja, aminek végigfutása minőségileg más helyzetet teremt az egész oldalról szemlélve, ellenben hisszük, hogy ennek a kultúrának minden pontján hallatlanul nagy szükség van a kezdeményező, a saját szempontjai révén hatásosan beavatkozó értelmiségiekre. Kiemelkedő teljesítményként értékeltük Sz. Dévai Judit Identitás szélzúgásban című szociológiai és Skaliczky Orsolya A Csongor és Tünde jelképrendszere című irodalomtörténeti tanulmányát, Mindkettejük munkáját egyaránt jellemzi az eredeti kérdésföltevés, az önálló kutatás, anyaggyűjtés, az új tények összevetése a már ismert adatokkal és a személyiségre valló rendszerezés és következtetés. Sz. Dévai Judit szikár szociológiai nagytanulmányt írt a felvidéki magyarság önazonosság-tudatának állapotáról, saját kutatásra támaszkodva, szakmája módszereit magabiztosan alkalmazva, egyszersmind eleven erővel jelenítve meg a kisebbség drámáját.˝ (Kortárs, 1993. március)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!