TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Ikrek hava (Napló a gyerekkorról)

: Ikrek hava (Napló a gyerekkorról)

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

57 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Nagy költőknél a sors egyetlen kötelékké sodorhatja a kor és a személyesen megélt valóság szálait. Radnóti születésekor kegyetlen "csillagállás", baljós véletlen határozta meg már előre a gyermekkora gondjait. Ahogyan ezt minden életrajzából tudjuk - tragikus körülmények között született. A szülésbe belehalt édesanyja, csak néhány órát élt fejletlen ikertestvére. Az életet két halál árán kapta, az életét, melyet már oly korán csak halálra-szántan élhetett, dermedten figyelve a világháború végzetes, fojtogató közeledésére. Ő, aki izzó szenvedéllyel élte át minden kis élet fontosságát, akit árvasága, veszteségei megtanítottak rettegni minden emberért, aki vétlen "gyilkosságáért" önmagát is meggyűlölte, a "győztes kis vadállatot", mennyire reszkethetett ezrek halála miatt, melynek bekövetkeztét önkínzó pontossággal látta! Micsoda elviselhetetlen súly lehetett számára az aggódás egész nemzetekért. Az egész emberiségért. Radnóti egyetlen szépprózai műve 1939-ben keletkezett. Különös jelentőségét az életműben nemcsak az határozza meg, hogy Radnóti tehetségének megvalósítatlanul maradt lehetőségét: a remek prózaírót csillantotta fel, hanem az is, hogy az érett, kiteljesedett férfikor és a gyermekkor között teremtvén kapcsolatot, magába szívta e rövid élet esszenciáját, szomorúságát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!