TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Iránytűvel I-II.

: Iránytűvel I-II.

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Nyelvészet Regény, elbeszélés Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

773 p., 834

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631503720

tartalom:

˝Az Életmű-sorozat e kettős kötete a költő majd fél évszázados tanulmányírói működésének mindmáig legteljesebb gyűjteménye. Alapja az 1964-ben napvilágot látott Ingyen lakoma - kiegészülve körülbelül hetven, kötetben eddig kiadatlan tanulmánnyal: az elmúlt évtizedben született író-, költőportrékkal, irodalmi, alkotáslélektani kérdéseket boncolgató eszmefuttatásokkal, továbbá azokkal az irodalmi tanulmányokkal, amelyeket ma már legfeljebb a régmúlt évtizedek irodalom folyóiratainak a régmúlt évtizedek irodalmi folyóiratainak sárguló hasábjain lelhette föl a könyvtárak mélyén búvárkodó olvasó, s az Ingyen lakomá-ból - helyhiány miatt - annak idején kiszorultak. Gazdagodott végül ez a gyűjtemény a magyar nyelv természetét, izommunkáját és titkait oly mélyen ismerő Illyés Gyula szinte kötetnyi nyelvészeti tanulmányaival is, a Szerszámaink a szavas ciklussal , valamint - az Élőszóval fejezetben - a költő életútjába, műhelyébe és ars poetikájába bepillantást engedélyező interjúval.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!