TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Író a toronyban

: Író a toronyban

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631526046

tartalom:

˝Kellér Andor talán legsikeresebb munkája, az Író a toronyban, Szomory Dezsőnek, A párizsi regény, A nagyasszony és a Hermelin írójának mozaikkockából összerakott arcképe, annak a magányos írónak regényes története, aki pátoszt és iróniát elegyítve keverte ki a maga brokátszavakkal ékes, zenekari zengésű nyelvét. "Mindig úgy szerettem volna élni, ahogy ezt magamnak megírnám" - mondta Szomory. Ez a vágy - élet és mű egységének vágya - Szomory életében olykor meg is valósulhatott - megvalósult az írói stílus különösségében és az életmód különcségeiben egyaránt. Kellér Andor nemcsak Szomory művészetét jellemzi pontos és érzékletes szavakkal, hanem megrajzolja életének ívét is az önkéntes párizsi emigráció tündöklésétől és nyomorúságától, emésztő honvágyától a nagy hazai sikereken és bukásokon, a szenvedélyes szerelemeken keresztül egészen a végig, az ostromidők groteszk tragédiájáig.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!