TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Jókai Mór alkotásai és vallomásai tükrében

: Jókai Mór alkotásai és vallomásai tükrében

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Arcok és vallomások

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Amikor Jókait eltemették, sokan úgy vélték, hogy rövidesen írói öröksége is elenyészik. Erősödött az anekdotizmus elleni tiltakozás, növekedett a lélekelemző igény irodalomunkban. Ilyen követelményekhez képest kissé túlhaladottnak, anakronisztikusnak látszott a Jókai-életmű. De Ady Endre már 1910 előtt a mesterre váró "biztos és isteni" reneszánszról beszélt, s az 1920-as években be is következett az olvasók visszatérése Jókaihoz. Hatása nem magyarázható csupán regényeinek merész és leleményes meseszövésével. Költő volt: írásaiban ott lüktet és nyújt az egész élő és élettelen világ iránti rajongása. Regényköltészetének erejéről így vall Móricz Zsigmond: "Jókai egy pogány volt, egy pogány istenfia, aki zengő és nagy lélekkel sugárzott szét... valami csodálatos, valami felemelő életérzés volt ez: optimizmus az élettel szemben, igenlése mindannak, ami jó és erőadó ebben a siralomvölgyben." Nagy Miklós, a hatalmas arányú életmű és a nagyívű életpálya egyik legavatottabb ismerője, a tudós alaposságával és kitűnő lélektani érzékkel kalauzolja az olvasót a történelmi-társadalmi meghatározottság, az írói alkat, az irányadó élmények és az életrajzi mozzanatok izgalmas összefüggései között.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!