TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kalauz Homéroszhoz

: Kalauz Homéroszhoz

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Klasszika-filológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

379 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"...Mert éjjel-nappal gyönyörűség ez: ha a lantot / művelt és avatott művész kérdezgeti, azt ő / megszólalva nagyon sok bájos hangra tanítja, / mert a tanult játékos lágyan pengeti, könnyen / és nem kínos fáradsággal... E homéroszi Hermész-himnusz gyönyörű sorai szinte kínálkoznak Devecseri Gábor új kötete elé: valóban "művelt és avatott művész" vallatja és bírja szóra előttünk a homéroszi művet, értőn és mélyrehatón kutatva örök életének titkát, példátlan népszerűségének okait, máig ható, termékenyítő sugárzását. A kötet címadó tanulmánya egyben a mű gerince: ebből indul ki, ehhez tér vissza a szerző; tanulmányai nemcsak magáról az Iliász-ról és az Odüsszeiá-ról szólnak, hanem Homérosz világirodalmi és magyar irodalmi utóéletét is gyakran érintik évtizedekre és világrészekre kiterjedő figyelemmel. Ritka szerencsés kezű vezető ezen az úton Devecseri; aki vele tart, azt ő "megszólalva nagyon sok bájos hangra tanítja" - és ez a tanítás sohasem tanárosan száraz, hanem közvetlen hangú csevegés, melynek során az olvasót költői és műfordítói titkokba avatja be szívélyes kalauza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!