TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kassák körei

: Kassák körei

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

453 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631533913

tartalom:

"A kötet tanulmányainak zöme Kassák alkotói pályájának egyik legizgalmasabb korszakával, az 1924-től 1933-ig terjedő tíz esztendővel foglalkozik. A magyar avantgarde vezére ekkor tért vissza a Tanácsköztársaság leverése és az emigráció miatti kényszerű távollét után a magyar szellemi életbe, ekkor írta és adta közre világirodalmi rangú önéletrajzi művének, az Egy ember életének köteteit, regényei közül többek között az Angyalföldet, a Munkanélkülieket és A telepet, számozott költeményei közül az utolsó 35 darabot, ekkor szerkesztette alighanem legjobb folyóiratát, a Dokumentumot, majd ennek megszüntetése után a Munkát, és hozta létre a két világháború közötti magyar szellemi élet egyik legjelentősebb baloldali csoportosulását, a Munkakört. Csaplár Ferenc e művek és vállalkozások elemzésével, hatásuk föltárásával mindenekelőtt azt érzékelteti, hogy az 1920-as évek második felében az avantgarde irodalom és művészet közönségbázisának beszűkülése miként késztette Kassákot esztétikai nézeteinek és alkotói gyakorlatának gyökeres átalakítására, s hogyan vált a magyar avantgarde vezére a magyar szociográfiai jellegű szépirodalom úttörő mesterévé. A kötet második felében olvasható tanulmányok Kassáknak olyan neves kortársakkal való kapcsolatát tárják föl, mint Ady Endre, Babits Mihály, Juhász Gyula, Szabó Dezső és Bartók Béla."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!