TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Katarzis nélkül. Színházi tanulmányok

: Katarzis nélkül. Színházi tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

340 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632704479

tartalom:

"Egyetlen témakört kerülget folytonosan ez a kis kötet: egy esztétikai fordulatot próbál irodalomtörténetben elbeszélni. Igencsak hézagosan persze, és a kör maga is ellipszissé nyúlik, két fókusza van ugyanis: Goethe és Brecht. Fő témává egyikük sem akar előlépni, hanem csak ami közös bennük: a világértelmezés, a gondolkodás, a módszer dialektikája és annak óhatatlan következményei a művészetben. Vagyis az említett fordulat, amelyet "nem-arisztotelészi"-nek keresz­telt el Brecht a dramaturgiában." A neves szerző mindenekelőtt Goethét, Büchnert, Brechtet, Ödön von Horváthot, Dürrenmattot és Peter Weisst szólítja tanúnak könyvében. Elsősorban az ő műveiket elemzi, de közben nem feledkezik meg Szophoklész, Calderón, Nestroy, Ibsen, Berken vagy Krúdy tanúságtételéről sem. A könyv szerzője termékenyen kétkedő gyanakvással szemlél mindenfajta irodalomtörténeti konzervativizmust, a kutatás legújabb eredményeire támaszkodik, s azokat nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi szakirodalomban is újszerű megfigyelésekkel, következtetésekkel egészíti ki. Walkótól idegen a száraz tudományos okfejtés, hajlékony, szellemes stílusát az újat akarás izgalma, a közlés szenvedélye hatja át.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!