TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Katherine Mansfield világa

: Katherine Mansfield világa

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Írók Világa

Terjedelem:

332 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963073382x

tartalom:

Katherine Mansfield (1888-1923), az új-zélandi születésű angol írónő életműve - naplóját, leveleit, följegyzéseit nem számítva - egyetlen testes elbeszéléskötet. Ezek a rendkívül szűkszavú, csiszolt stílusú, egyszerre bensőséges és ironikus novellák azonban a századelő angol prózairodalmának kiemelkedő darabjai: impresszionisztikusan, látszólag jelentéktelen események sorsából bomlik ki bennük a szereplők lelkülete és sorsa. Szerzőjük ifjan, tüdővészben hunyt el, rövid élete a nagy romantikus alkotók önpusztító izzásában emésztődött el. Szülei - és a késő viktoriánus kor - életformájának hátat fordítva, zavaros szerelmi bonyodalmakba keveredett, környezete megbotránkozására vadházasságban élt későbbi férjével, közben azonban kitartóan alkotott. Forrongó korszakának a világháború lelki megrázkódtatása és a halálos betegség személyes tragédiája vetett végett; és ennek a lázas életnek a tapasztalatai csapódtak le végsőkig kimunkált kései elbeszéléseiben.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!