TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kedves Mária! Móricz Zsigmond levelei Simonyi Máriához

: Kedves Mária! Móricz Zsigmond levelei Simonyi Máriához

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

329 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az író addig él, amíg olvasó van a földön. Majdnem mindent megtudhatunk róla, ha figyelmesen és szeretettel olvassuk. Mégis legbiztosabb a saját megnyilatkozása. A kendőzés nélküli, tervezetlen, intim, bizalmas megnyilatkozás, mely nem a halhatatlanságnak szól, hanem a mindennapok hangulatának. Olyan intim megnyilatkozás, amely gát és kötés nélküli, spontán és szenvedélyes - mint ezek a levelek, amelyeket Móricz Zsigmond írt Simonyi Máriához 1924 és 1942 között. Melyeknek hangja olyan bizalmas, szinte azt érezhetjük, személyesen beszélgetünk vele. Elénk áll Móricz Zsigmond, az ember, minden vágyával, szerelmével, harcával, hibájával, hatalmas munkatempójával, csalódásaival, kudarcaival, őrlődő idegeivel. Személyes tanúként veszünk részt életének tizennyolc évében. Megismerjük Holics Jankát, Simonyi Máriát, családját, barátait, rokonait, ellenségeit és a kort, amelyben élt. Megrázó közelségbe kerülünk vele. Ezek a levelek többet mondanak el nekünk, mint egyszerűen egy szerelem történetét. Megtalálhatjuk bennük műveinek gyökereit. Felülről érezzük gondolatait, megértjük azt a lázat, mely a szenvedélyes írásba hajtotta. Ismeretlen mélységek és színek villannak elénk. Soha nem látott fényekben látjuk meg őt. Móricz Zsigmond itt van élőn közöttünk. Örökül hagyta ránk az igazság keresésének, az emberi fájdalmak és boldogságok meglátásának a titkát és azt a legnagyobb tudományt, hogy nem kapni kell az emberektől, hanem adni kell nekik. Mindent. Együttérzést, érdeklődést, barátságot, hitelt és mindenekfelett bizalmat. Ezzel a bizalommal nyújtom át ezt a kötetet az olvasónak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!