TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kétségektől a lehetőségekig. Irodalomelméleti kísérletek

: Kétségektől a lehetőségekig. Irodalomelméleti kísérletek

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

373 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632810163

tartalom:

"Öt tanulmányt bocsátok közre. Örömmel és egy kicsit szorongva. Tehát úgy, ahogy szokás. Egyetlen, korán érő és el nem múló szenvedélyemről szólnak, az irodalomról. De nem közvetlenül, csak közvetetten. Amint a tényleg nagy szenvedélyekről beszél a valamennyire is szemérmes ember: Vagyis nem magáról az irodalomról van szó, hanem az irodalom elméletéről. Az irodalomismeretről. Annak teóriájáról, módszeréről, nagy és kevésbé nagy kísérleteiről, de főképpen lehetőségéről és lehetetlenségéről. És itt megint szükséges egy megszorítás. Mert még az irodalom elméletéről sem közvetlenül van szó, kifejtő-állító módon, hanem inkább kritikájáról, tagadó-kérdező módon. Arról, mi jó és mi nem jó, mi eleven, mi halott az irodalomelmélet megközelítési módjai közül. Erről beszél a kötet nagyobbik fele. A közhasználatban levő irodalomelméleti kézikönyvekről szóló dolgozat; a Horváth János életművéről és a fiatal Lukács György műfajelméletéről szóló tanulmány. Csak a kisebbik fele állít valamit. Így az a dolgozat, amely az irodalom helyét kutatja a művészetek között; és a másik, az epika műfaji sajátosságait tárgyaló. Indokolni kell az arányokat is, meg a kétszeresen áttételes, megduplázott elméleti jelleget is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!