TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kisfaludy Károly és munkái I-II. kötet

: Kisfaludy Károly és munkái I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1882

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

411 p., 411 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Szarvas Gábor bíztatására írta meg Révai Miklós életrajzát, mellyel akadémiai pályadíjat nyert. S ez az életrajz is mutatja, hogy írói készsége, könnyű, szellemes előadása milyen alkalmassá tették őt az író és az ember képének megrajzolására. Még szebben mutatkozik ez a képessége másik irodalmi életrajzában, Kisfaludy Károly életében. Beöthy Zsolt így állapítja meg Bánóczi Kisfaludyjának helyét a magyar életrajzirodalomban: Bánóczi Révaija, de különösen Kisfaludyja mintegy közbülső helyet foglalnak el a Jókai (Mikszáthtól) és a Vörösmarty (Gyulaitól) életrajz között." A pszichológiai tudásnak nem iskolássága, hanem finom biztossága és gyakorlottsága tünteti ki főkép hősének jellemképét és fejlődésének vázlatát: belső életrajzát." Igazságtalan támadások is érték az életrajz miatt, de nem kedvetlenítették el." Balassa József: BÁNÓCZI JÓZSEF

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!