TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Klasszikusok nyomában. Esztétikai és irodalmi tanulmányok

: Klasszikusok nyomában. Esztétikai és irodalmi tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

493 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630509458

tartalom:

"A kötetben összegyűjtött tanulmányok egy félévszázados tudományos életpályát tárnak az olvasó elé. A tárgykörök és a témák változatosak: esztétikai értékelmélet, műfajelmélet, összehasonlító irodalomtudomány, az avantgarde problémái, a magyar irodalomból pedig a klasszikusok, főként Arany János és Madách Imre életműve. E sokféle tárgyat összekapcsolja a szerző szemléletének néhány alapvonása: az elméleti és a történeti szempont összhangja, a fölvetett kérdések filozófiai elmélyítése és az egyedi költői karakterek iránti érdeklődés. A legfőbb irányító elv mindezeken túl: az adott mű és az adott költői személyiség egészéből való kiindulás, és még a legelvontabb fejtegetésekben is a tényekkel való igazolhatóság követelménye. A három részre tagozódó kötet első, elméleti részének középpontja az avantgarde-tanulmány; a második rész zömmel az eposzíró és az eposzról elmélkedő Arany Jánosról szól; az utolsó rész pedig válogatást ad a szerző 1948 előtti tanulmányaiból. A szerző kritikai módszerének leghívebb tükre a Tolnai-tanulmány, amely első ízben ad hiteles és korszerű képet a múlt századnak e sokat vitatott íróegyéniségéről."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!