TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei

: "Költők legmagasabbja". Dante-tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Hungarovox

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639292168

tartalom:

˝A magunk mögött hagyott évezrednek alighanem Dante Alighieri volt a legnagyobb költője nemcsak az olasz, de az európai irodalomban is. Főműve, az Isteni Színjáték melyet Babits Mihály "a világirodalom legnagyobb költeményének", Jorge Luis Borges " a valaha írt legnagyobb irodalmi műnek" nevezett - bizonyosan olyan alkotás, amelyet magunkkal kell vinnünk, "át kell mentenünk" a következő évezredbe. Madarász Imre legújabb könyve ezt a célt szolgálja. A neves irodalomtörténész kilenc - zömmel új - tanulmányban vizsgálja Dante szerelmi líráját és politikai bölcseletét, itáliai és magyarországi utóéletét, elemzi a " szent poéma" négy halhatatlan szereplőjét: Vergilius, Francesca, Ulysses és Cato alakját, és külön foglalkozik Dantéval mint szenvedélyes költővel. A jelenkori irodalomtudományra és a dantisztikai szakirodalomra jellemző nehéz, csak a kevés beavatottaknak érthető stílustól eltérően a páratlanul magas és mély, kivételesen öszzetett dantei műről olyan világosan ír, amennyire csak a téma megengedi. Könyve a tudományosság mellett az olvasmányosság élményével is megajándékozza az Olvasót.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!